sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Innostus nostaa päätään?

Nonni! Sellaista se kuulemma on lähes jokaisella linnunkasvattajalla, että välillä miettii koko homman lopettamista ja sitten taas sitä uutta intoa jostain löytyy.
Minulta kysellään tulevista poikueista tasaiseen tahtiin ja olen jo pitkään vakuutellut ettei poikueita enää ole meiltä tulossa.
Ei pitäisi koskaan sanoa ei koskaan! Nyt olen tilannut rengastusrenkaita tälle vuodelle, joten se lienee varma merkki siitä että voisin vielä kuvitella poikueita tulevan.
Rengastuksesta ollaan montaa mieltä. Minusta se on ainoa varma tapa tietää linnun alkuperä. Renkaan numerosarja on kuin ihmisillä sosiaaliturvatunnus; se on jokaisella erilainen.
Renkaan merkinnöistä selviää linnun kasvattaja ja kasvattajan tiedoista selviää linnun kuoriutumispäivä ja linnun vanhemmat.
Renkaan tiedoista on syytä ottaa selvää ainakin ennen pesittämistä, näin varmistat että lintusi ovat sopivassa iässä, eivätkä ole esim. sukua keskenään.
Rengastan omat lintuni umpirenkaalla, joka pujotetaan poikasen jalkaan ja kun lintu kasvaa, ei rengas ilman työkaluja pääse irtoamaan jalasta.

Pesinnät siis mietinnässä, mutta ketään ei vielä ole pesimään laitettu. Poikasia ei siis ei kannata odotella henkeään pidätellen ;)