sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tilannekatsausta!

Molemmiila rouvilla on nyt kuoriutuneet kaikki hedelmöittyneet munat. Fenjalla jäi yksi kuoriutumatta ja Bellalla kaksi. Fenjalla on nyt viisi poikasta ruokittavanaan ja Bellalla kolme. Ensiksi kuoriutuneet poikaset ovat jo niin isoja että ovat saaneet tunnisterenkaat nilkkoihinsa.
Renkaat ovat umpirenkaita ja niiden avulla poikasista saa tietoja minulta vaikka vuosien päästä. Renkaan avulla voi selvittää linnustaan tärkeitä tietoja, mm. kuoriutumispäivän ja linnun vanhemmat, joiltakin jopa isovanhemmat. Suomen enkkukanta on niin pieni. että ennen pesitystä kannattaa ottaa lintujen vanhemmista selvää, ettei tule pesittäneeksi lähisukulaisia keskenään. Se, että olet mahdollisesti vaihtanut kasvattajan antaman nimen toiseksi ja unohtanut linnun vanhan nimen, ei siis haittaa yhtään. Linnun tiedot löytyvät kasvattajalta aina renkaan numerosarjan avulla :)
Vicky Leen ja Fallen pesässä kellottaa 7 munaa. Uskon vakaasti että suurin osa niistä on hedelmöittymättömiä ja jos edes pari poikasta kuoriutuu niin se on jo hyvä! Sen verran huolimattomalta on hedelmöitystouhut näyttäneet, ettei usko pariskunnan muniin ole kovin suuri ;) Tässä asiassa olisin kyllä mieluusti väärässä!